Ten przepis pokona kaszel w ciągu trzech dni, nauczyła nas tego babcia: Przepis na zapalenie oskrzeli i wszystkie problemy z oddychaniem.

Oczyść swoje płuca dzięki temu naturalnemu przepisowi: Wysoce skuteczny nawet w przypadku kaszlu i problemów z oddychaniem! Jeśli cierpisz na kaszel lub zatkane płuca, wypróbuj ten naturalny przepis z imbirem.

Natura oferuje wiele darów, które mogą przydać się w walce z różnymi chorobami. Ten przepis to dar niebios, więc pamiętaj, aby go zapisać.

Skuteczny napój na kaszel i oczyszczający płuca

Składniki:

  • kawałek imbiru
  • 1 litr wody
  • 2 goździki
  • 1 łyżka szałwii
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie:

Najpierw oczyszczamy imbir i kroimy go na małe kawałki.

Włożyć do garnka, zalać wodą i po wyciśnięciu gotować 10 minut. Dodać goździki i łyżkę szałwii. Przykryj i pozostaw do zaparzenia na 30 minut. Po tym czasie wyciskamy cytrynę i wlewamy ją do wywaru.

Na koniec dodać łyżeczkę cynamonu, przetrzeć przez sitko i dosłodzić miodem. Napój ten jest bardzo przydatny w leczeniu zapalenia oskrzeli, do oczyszczania płuc ze śluzu i wzmacniania odporności. Zaleca się spożywać ten napój 3 razy dziennie przed posiłkami.

Odwar z rumianku

Do filiżanki wsyp 1 łyżkę suszonego rumianku. Zalać wrzącą wodą i pozostawić do zaparzenia na 20 minut. Następnie odcedź napar z rumianku i dodaj łyżeczkę miodu. Herbata rumiankowa poprawia pamięć, przyspiesza metabolizm i reguluje poziom cukru we krwi. Herbata ta działa również antybakteryjnie i likwiduje wewnętrzne stany zapalne.

Napój goździkowy z liściem laurowym, czerwoną cebulą i rozmarynem

Goździki od czasów starożytnych stosowano jako przyprawę, ale także w medycynie naturalnej na ułatwienie oddychania i przy chorobach układu oddechowego.

Składniki:

  • garść goździków
  • 8 liści laurowych
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 2 czerwone cebule
  • 1 cytryna
  • woda

Przygotowanie:

Do garnka wsypujemy około garści goździków, dodajemy liść laurowy i gałązki rozmarynu. Czerwona cebula jest bogata w cenne minerały i witaminy, ma właściwości przeciwdrobnoustrojowe, a główna zaleta pochodzi z górnych warstw cebuli. Zalać wodą.

Niech się zagotuje. Cebulę obrać, rozłożyć warstwami i dodać do bulionu.

Gotuj przez około 5-7 minut, następnie odłóż na bok i ostudź. Odcedzić do odpowiedniego pojemnika, dodać sok z cytryny i pić codziennie po posiłku. Przechowywać w lodówce maksymalnie 2 dni.

Dużo zdrowia!

Comments

Loading...