Ta zabawna nazwa z pewnością zainteresuje gości i domowników, którzy będą chcieli spróbować tego niecodziennego ciasta.
Zepsuty Kikut jest łatwym w przygotowaniu ciastem, którego pieczenie nie wymaga dużych umiejętności. Do jego głównych zalet zalicza się pyszny smak i lekkość, które sprawiają, że ma się ochotę zjeść go jeszcze więcej.
Do miski wbij dwa jajka, dodaj szklankę cukru i ubijaj za pomocą trzepaczki. Do mieszanki dodaj ulubiony dżem, kefir, mąkę oraz sodę. Całość dokładnie mieszaj aż do uzyskania lejącej się masy.
Weź blachę do pieczenia i wysmaruj ją odrobiną margaryny. Następnie wlej do niej ciasto i włóż je do piekarnika. W zależności od rozmiaru blachy możemy zrobić jedno duże ciasto lub dwa mniejsze. Najważniejsze jest to, by po upieczeniu mieć cztery kawałki ciasta.
Comments