Podczas grypy zapomnij o antybiotykach – Domowy syrop leczy kaszel, podnosi odporność i łagodzi stany zapalne.

W sezonie grypowym staramy się sięgać po suplementy zwiększające naszą odporność. 

Czasami rozwiązanie jest na wyciągnięcie ręki i niekoniecznie musimy udawać się do apteki. W naszej kuchni kryją się potężne naturalne antybiotyki, które zwalczają wirusy i nie mają skutków ubocznych.

Składniki:

  • 1 czerwona lub biała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka ziaren czarnego pieprzu
  • syrop klonowy lub miód organiczny

Przygotowanie:

Przygotuj szklankę. Do szklanki włóż posiekaną czerwoną cebulę, posiekany czosnek, dodaj kilka ziarenek pieprzu, wymieszaj. Dodaj tyle syropu klonowego lub miodu, aby pokryć całą cebulę.

Stosowanie:

  • Podczas grypy lub przeziębienia: przyjmować jedną łyżeczkę co godzinę w ciągu dnia.
  • Zapobiegawczo: jedna łyżeczka 3 razy dziennie.

Czy te informacje są dla Ciebie przydatne? Udostępnij ten post swoim znajomym!

Comments

Loading...