Lekarz zdradza, jak zrobić silny naturalny antybiotyk. Przeciw infekcjom dróg oddechowych i sezonowym przeziębieniom.
Lekarka znana jest ze swoich naturalnych receptur, które sama stosuje i poleca w profilaktyce chorób…
Doktor Virginia Faurt znana jest ze swoich naturalnych środków, które sama przygotowuje i stosuje, a które poleca w profilaktyce niezbyt poważnych chorób!
Z poniższego tekstu dowiemy się, jak zrobić naturalny antybiotyk !
Zmiana pory roku, coraz chłodniejsza i wilgotna pogoda bardzo sprzyjają rozmnażaniu się wirusów i bakterii. Osłabiony układ odpornościowy nie jest w stanie zapewnić wystarczającej ochrony przed chorobami, dlatego wiele osób w tym okresie zapada na choroby. Poniższy lek jest zalecany przy infekcjach dróg oddechowych i sezonowych przeziębieniach.
Do produkcji będziemy potrzebować:
- 40 gramów suszonego tymianku
- z (kinem)
- mała butelka
Przygotowanie:
Umieść tymianek w słoiku, następnie dodaj tyle miodu, aby go zakryć i sięgać do górnej części słoika. Odstaw tymianek i miód na dwa tygodnie. W tym czasie korzystne składniki tymianku i przeciwutleniacze zawarte w miodzie stworzą bardzo silny naturalny antybiotyk.
Zaleca się zażywać jedną łyżeczkę naturalnej mieszanki trzy razy dziennie przed posiłkami, a już po krótkim czasie zauważysz poprawę odporności. Należy pamiętać, że pomiędzy dzisiejszą ostatnią dawką a pierwszą dawką następnego dnia musi upłynąć 8 godzin. Bez względu na to, jak przyjemny jest miód tymiankowy, nie należy przesadzić z jego spożyciem!
Właściwości zdrowotne miodu tymiankowego
- najszybciej działający i najsilniejszy naturalny energetyzator, wzmacnia układ nerwowy i cały organizm;
- odgrywa także ważną rolę w utrzymaniu równowagi hormonalnej ;
- łagodzi infekcje, korzystnie wpływa na układ trawienny, drogi oddechowe, skórę i błony śluzowe;
- pobudza trawienie i przemianę materii, wspomaga pracę jelit i szybkie usuwanie toksyn z organizmu;
- korzystnie wpływa na zdrowie mięśnia sercowego.
W miodzie występują dwa rodzaje cukru: glukoza i fruktoza: glukoza szybko wchłania się do krwi, natomiast fruktoza, która wchłania się wolniej, utrzymuje stężenie cukru na stałym poziomie. Dzięki temu miód nie podnosi poziomu cukru we krwi powyżej poziomu korzystnego dla organizmu.
Miód jest również przydatny dla dzieci, jest lekkostrawny, dlatego zaleca się włączenie go do diety. Można go spożywać także w czasie ciąży, działa lekko uspokajająco i przyczynia się do prawidłowego rozwoju płodu. Stosowany zewnętrznie, ze względu na antybiotyczne właściwości miodu, sprawdza się także na rany i oparzenia.
Stosowany jest w kosmetyce, jako maseczka do twarzy, skutecznie nawilża i zmiękcza skórę. Z tego powodu miód jest odpowiedni także dla osób na diecie lub zmagających się z problemami z nadwagą: odrobina miodu na koniec posiłku lub pomiędzy posiłkami zapewni uczucie sytości.
Ponieważ miód napełnia organizm energią w ciągu kilku sekund, jest również skuteczny w przypadku sportowców.
Comments