Ten przepis pokona kaszel w ciągu trzech dni, nauczyła nas tego babcia: Przepis na zapalenie oskrzeli i wszystkie problemy z oddychaniem.
Oczyść swoje płuca dzięki temu naturalnemu przepisowi: Wysoce skuteczny nawet w przypadku kaszlu i problemów z oddychaniem! Jeśli cierpisz na kaszel lub zatkane płuca, wypróbuj ten naturalny przepis z imbirem.
Natura oferuje wiele darów, które mogą przydać się w walce z różnymi chorobami. Ten przepis to dar niebios, więc pamiętaj, aby go zapisać.
Skuteczny napój na kaszel i oczyszczający płuca
Składniki:
- kawałek imbiru
- 1 litr wody
- 2 goździki
- 1 łyżka szałwii
- 1 cytryna
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżka miodu
Przygotowanie:
Najpierw oczyszczamy imbir i kroimy go na małe kawałki.
Włożyć do garnka, zalać wodą i po wyciśnięciu gotować 10 minut. Dodać goździki i łyżkę szałwii. Przykryj i pozostaw do zaparzenia na 30 minut. Po tym czasie wyciskamy cytrynę i wlewamy ją do wywaru.
Na koniec dodać łyżeczkę cynamonu, przetrzeć przez sitko i dosłodzić miodem. Napój ten jest bardzo przydatny w leczeniu zapalenia oskrzeli, do oczyszczania płuc ze śluzu i wzmacniania odporności. Zaleca się spożywać ten napój 3 razy dziennie przed posiłkami.
Odwar z rumianku
Do filiżanki wsyp 1 łyżkę suszonego rumianku. Zalać wrzącą wodą i pozostawić do zaparzenia na 20 minut. Następnie odcedź napar z rumianku i dodaj łyżeczkę miodu. Herbata rumiankowa poprawia pamięć, przyspiesza metabolizm i reguluje poziom cukru we krwi. Herbata ta działa również antybakteryjnie i likwiduje wewnętrzne stany zapalne.
Napój goździkowy z liściem laurowym, czerwoną cebulą i rozmarynem
Goździki od czasów starożytnych stosowano jako przyprawę, ale także w medycynie naturalnej na ułatwienie oddychania i przy chorobach układu oddechowego.
Składniki:
- garść goździków
- 8 liści laurowych
- 2 gałązki rozmarynu
- 2 czerwone cebule
- 1 cytryna
- woda
Przygotowanie:
Do garnka wsypujemy około garści goździków, dodajemy liść laurowy i gałązki rozmarynu. Czerwona cebula jest bogata w cenne minerały i witaminy, ma właściwości przeciwdrobnoustrojowe, a główna zaleta pochodzi z górnych warstw cebuli. Zalać wodą.
Niech się zagotuje. Cebulę obrać, rozłożyć warstwami i dodać do bulionu.
Gotuj przez około 5-7 minut, następnie odłóż na bok i ostudź. Odcedzić do odpowiedniego pojemnika, dodać sok z cytryny i pić codziennie po posiłku. Przechowywać w lodówce maksymalnie 2 dni.
Comments