Masło z dzikim czosnkiem i przyprawami – Zaskoczę Cie tym przepisem.

Masło z dzikim czosnkiem i przyprawami – procedura przygotowania

Niezależnie od tego, czy chcesz posmarować swoje wypieki czymś ciekawym, czy też szukasz inspiracji na dodatek do deseru na swoją wizytę, masło z czosnkiem niedźwiedzim może być właściwym wyborem. Jest pyszne, delikatne i pożywne.

Składniki

  • masło – 250 g
  • olej – 50 g
  • czosnek – 100 g
  • sól dla smaku
  • czarny pieprz – do smaku

Przygotowanie:

Czosnek niedźwiedzi myjemy i siekamy na większe kawałki, które mieszamy w misce z oliwą, solą i pieprzem. Zmiel mieszaninę za pomocą blendera ręcznego i dodaj zmiękczone masło.

Ponownie zmiksuj, aż uzyskasz gładkie masło z czosnkiem niedźwiedzim, które można przechowywać zawinięte w szczelnym pojemniku, w folię spożywczą lub papier do pieczenia, w lodówce przez kilka dni. Masło możesz także zamrozić i cieszyć się nim w dowolnym momencie.

Torbę cukierniczą z ozdobną końcówką możesz napełnić masłem i podawać gościom jako część deseru. Smacznego!

Comments

Loading...