Te dwa przepisy będą bardzo pomocne. Są to dwa sposoby na sałatkę z kapusty, które zajmują niewiele czasu, a wszystkim smakują. Można ją podawać jako dodatek do dań lub przekąskę.
Sałatkę tę można przygotować z kukurydzy cukrowej, 1 ogórka i 400 g kapusty. 100 g zielonego jabłka. Posiekać koperek. 10 ml soku z cytryny. 3 do 4 łyżek śmietany lub jogurtu. Sól lub ulubione przyprawy.
Przed przygotowaniem sałatki najpierw umyj składniki. Pokroić ogórek na małe paski. Następnie poszatkować kapustę. Oba warzywa umieścić w misce. Jabłko pokroić w plasterki, a następnie skropić sokiem z cytryny. Resztę składników wymieszać w misce. Połączyć wszystkie składniki. Sałatka jest teraz gotowa do spożycia.
Najpierw przygotuj 3 łyżki śmietany, koperek i kolendrę. Następnie ugotuj 4 jajka na twardo. Umyj składniki, a następnie pokrój ogórek i kapustę w cienkie paski.
W misce połącz posiekany koperek i kolendrę. Z ugotowanych jaków oddziel żółtka i białka. Żółtka powinny być rozgniecione, a białka połamane na małe kawałki. Przygotować osobną miskę do przechowywania żółtek. Dodać do niej białka wraz z pozostałymi składnikami. Wymieszaj śmietanę, musztardę, olej i przyprawy z żółtkami.
Comments