Gotowa kiszona kapusta ze sklepu może być dość kosztowna, więc warto zdecydować się na samodzielne przygotowanie w słoikach. Nie musisz używać beczki do kiszenia. To zadanie, które poradzi sobie każdy, nawet osoba mieszkająca w najmniejszym mieszkaniu w bloku. Smak kapusty jest wyśmienity, nie pleśnieje i stanowi świetny zapas w domowej spiżarni.
Przepis ten jest sprawdzony i niezawodny od lat. Kapusta w słoikach zachowa swój doskonały smak przez całą zimę. Przygotowanie kapusty w słoikach jest naprawdę proste.
Kolejnym etapem jest umieszczenie kapusty razem z wytworzonym sokiem w szklanych słoikach.
Z jednej główki kapusty można uzyskać nawet 4 słoiki.
Po zamknięciu słoików, należy umieścić je w głębokim garnku i pozostawić na około tydzień w ciepłym miejscu.
Ostatni krok to dokładne wytrzeć szklane słoiki i przechować je w spiżarni.
Comments