Weź mięso i dobrze rozbij. Możesz wybrać wieprzowinę lub kurczaka. Następnie posól, popieprz, dodaj ulubione przyprawy i pozostaw do zamarynowania.
Cebulę pokrój w krążki, a pomidora w plasterki. Weź blachę, przykryj ją papierem do pieczenia. Ułóż na nim plasterki cebuli, a na nich kotlety. Posmaruj mięso musztardą i rozłóż krążki pomidorów. Pomidory posmaruj posiekanym czosnkiem, oprósz solą i pieprzem do smaku.
Ziemniaki ugotuj w mundurach. Następnie zetrzyj na tarce o średnich oczkach i ułóż je na pomidorach. Warstwę ziemniaków musisz również posmarować kwaśną śmietaną lub majonezem.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i włóż do niego kotlety na 40 minut. Pięć minut przed końcem pieczenia posyp je startym serem.
Comments