Zdrowy majonez bez octu i jajek przygotowany w domu w zaledwie minutę. Przepis.

Jest to świetna propozycja dla osób rygorystycznie dbających o linię! Można go użyć do tradycyjnej sałatki warzywnej lub jako dodatek do mięsa czy ryby bez obawy o dodatkowe kilogramy po świętach.

Składniki:

  • 1 szklanka kwaśnej śmietany (12% lub mniej)
  • 1 ogórek kiszony średniej wielkości
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju ryżowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól, pieprz i koperek do smaku

Jak przygotować:

Cebulę i ogórka drobno posiekać. Wymieszaj wszystkie składniki razem w pojemniku blendera. Ubij mieszankę, aż osiągnie pożądaną konsystencję. Do tego celu można również użyć zwykłego miksera ręcznego. Gotowy majonez można przechowywać w lodówce i podawać na stół ze świeżym koperkiem.

Trenerzy polecają Przepis III: Fit majonez

Comments

Loading...