Ostatnio znalazłam przepis na pyszną wieprzowinę po japońsku, która podbije Twoje kubki smakowe. Wypróbuj przepis na soczystą wieprzowinę w pikantnej marynacie ze złocistą skórką i koniecznie daj znać czy przypadła Ci do gustu.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Następnie połącz go z wszystkimi przyprawami i cukrem. Po dodaniu skrobi i sosu sojowego całość dokładnie wymieszaj.
Mięso delikatnie opłucz pod bieżącą wodą, odsącz z wody i pokrój na plastry średniej wielkości. Następnie rozbij delikatnie plastry mięsa i zalej przygotowaną wcześniej marynatą.
Przygotuj patelnię i rozgrzej na niej olej słonecznikowy. Na rozgrzany tłuszcz wkładaj zamarynowane mięso i smaż wieprzowinę na złoty kolor, z każdej strony.
Doskonałym dodatkiem do tej potrawy będzie gotowany ryż, świeża surówka, bądź ziemniaki przygotowane na różne sposoby, np. pieczone lub gotowane.
Comments