Nawet gdy jestem na diecie jem te zapiekane naleśniki z twarogiem co drugi dzień.

Należy stopniowo dodawać skrobię i całość wymieszać upewniając się, że w masie nie pozostały grudki. Do mieszaniny dodaj mleko i olej słonecznikowy.

Następnie należy posmarować patelnie masłem i rozlać na niej powstałą masę. Smaż naleśniki z obu stron do momentu, aż ich kolor będzie złoty.

Kiedy naleśniki będą gotowe, zabierz się za przygotowanie nadzienia: Utrzyj twaróg z cukrem i 1 jajkiem. Rozprowadź masę twarogową na naleśnikach i zwiń je w rulon.

Następnie należy położyć zwinięte naleśniki na blaszce do pieczenia i posmarować je kwaśną śmietaną.

W piekarniku rozgrzanym do 180 stopni naleśniki należy piec przez około 10 minut. Twoje danie jest gotowe do podania i spożycia! Smacznego!

Czytaj dalej

Comments

Loading...