Będziesz potrzebować:
dwa buraki, małą marchewkę, jabłko, średnią cebulę, 250 g świeżej kapusty, trzy łyżki oleju roślinnego, dwie łyżeczki octu jabłkowego, ulubione zioła oraz sól do smaku
Zetrzyj na tarce obrane wcześniej buraki, marchewkę i jabłko. Posiekaj kapustę, cebulę pokrój w piórka. Wymieszaj wszystko, następnie dodaj ocet, olej roślinny i dopraw solą wedle uznania.
Składniki potrzebne do jej wykonania to:
ugotowany burak, marchewka oraz ryż (150 g), łyżka kukurydzy z puszki, osiem oliwek, łyżka oliwy z oliwek, łyżeczka sosu sojowego oraz pół łyżeczki octu jabłkowego i świeże zioła
Marchewkę i buraka zetrzyj na tarce, a ryż wymieszaj z kukurydzą. Na talerzu rozmieść osobno: warzywa, ryż i oliwki. Połącz ze sobą sos sojowy, ocet i olej roślinny. Taka sałatka będzie idealnym dodatkiem do obiadu jak i kolacji. Ważne jest, żeby jej składniki wymieszać tuż przed spożyciem.
Niezbędne składniki do jej przyrządzenia to:
burak, marchewka, pół średniej głowy kapusty i korzenia selera, łyżka soku z cytryny, dwie łyżki sezamu, świeże zioła i sól do smaku
Startą marchew, seler i buraka oraz drobno poszatkowaną kapustę wymieszaj z posiekanymi ziołami. Całość skrop sokiem z cytryny i olejem roślinnym, posyp sezamem i dopraw do smaku solą.
Comments