Jest to pyszny i ciekawy przepis. Ten przepis pokaże Ci, jak zrobić ogórki węgierskie. Wykorzystując słoik, możesz dodać chrupiące warzywa do codziennych posiłków. Ogórki po węgiersku, czyli także marynowane grzybki i ogórki w winegrecie, to najlepszy sposób na przetwory na zimę. Jest to idealne połączenie prostoty, smaku i chrupkości.
Przygotuj odpowiednio ogórki – dobrze je umyj i odetnij końcówki. Większe ogórki można również pokroić na cztery części. Przygotuj dressing, wkładając do każdego słoika 2 ząbki czosnku, 4 goździki i 4 ziarna ziela angielskiego. Dodaj tyle ogórków, aby całkowicie wypełnić słoik.
Ogórki zalać zalewą przygotowaną z octu, cukru i wody. Założyć pokrywki na słoiki i gotować ogórki we wrzącej wodzie. Jeśli chcesz, aby ogórki zachowały świeżość przez dłuższy czas, pokrywki powinny się przyciągnąć.
Comments