Lepiej zrób więcej słoików bo są przepyszne: Jak przygotować pyszne pikantne marynowane śliwki. Tutaj przepis.

Pierwsza połowa września to najlepszy okres na przygotowanie tej przepysznej śliwkowej przekąski, idealnej na długie zimowe wieczory. Jak marynować śliwki, nauczyłam się z przepisu wideo Olgi Matvey. Jestem pewna, że ta przystawka zasmakuje wszystkim Twoim domownikom.

Co jest równie ważne, proces jej przygotowania zajmie Ci nieco ponad pół godziny! Dziś podzielimy się  z Wami instrukcją przyrządzania pikantnych, marynowanych śliwek. Świetne rozwiązanie, by zachwycić rodzinę i gości niezwykłymi smakami i aromatami w mroźne zimowe dni!

JAK MARYNOWAĆ ŚLIWKI

SKŁADNIKI

  • 2,4 kg śliwek (węgierek)
  • 1,5 l wody
  • 0,5 łyżeczki cynamon
  • 600 g cukru
  • 8 szt. liści laurowych
  • 150 ml octu jabłkowego
  • 16 szt. goździków
  • 8 słoików (po 0,5 l)

PRZYGOTOWANIE

Comments

Loading...