Wymieszaj 200 g kefiru z 2 żółtkami i 1 łyżką musztardy. Za pomocą pędzla nałóż maskę u nasady, a następnie rozprowadź na całej długości włosów. Załóż foliowy czepek na głowę, zawiń ręcznikiem. Trzymaj maskę przez 40-60 minut. Następnie umyj włosy szamponem, spłucz wywarem z kory dębu, pokrzywy lub szałwii.
Wymieszaj 50 ml oleju łopianowego w misce z 0,5 łyżeczki czerwonej papryki. Dokładnie wymieszaj składniki. Najpierw nałóż maskę na nadgarstek, sprawdź reakcję skóry. Jeśli poczujesz tylko lekkie mrowienie, możesz nałożyć miksturę na cebulki włosów.
Trzymaj maskę przez 20-25 minut, pod czepkiem i ręcznikiem. Zmyj maskę wywarem z ziół leczniczych: np. rumianku, szałwii, melisy lub pokrzywy.
Comments