Ta rolka to nowy hit w mojej kuchni. Jest banalnie prosta, przygotujesz ją w 10 min. Znika ze stołu w mig.

Przepyszna przekąska, która nada się nie tylko na imprezy ze znajomymi ale i na świąteczny stół. Jest banalnie prosta, a sam proces przygotowania zajmuje dosłownie 10 minut.

W równie szybkim tempie znika ze stołu, dlatego przygotuj od razu dwie porcje. Daję Ci moją gwarancję, że nie zostanie ani jeden kawałeczek.

Składniki:

  • 3 placki tortilli
  • 1 puszka ulubionej ryby (np. tuńczyk)
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 jajka na twardo
  • 100 g żółtego sera w kostce
  • majonez
  • koperek lub pietruszka

Przygotowanie:

Koperek/pietruszkę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Oba składniki dodaj do majonezu.

Ser zetrzyj na grubych oczkach na tarce. Jajka ugnieć widelcem (lub również zetrzyj na tarce). Z ryby odlej płyn oraz rozdrobnij ją widelcem.

Przy gotuj pierwszy placek tortilli i wysmaruj go 1/3 ilości sosu z majonezu. Następnie ułóż na nim rozdrobnioną rybę. Połóż kolejny placek.

Comments

Loading...