Maria Treben: Gdyby ludzkość znała swoją uzdrawiającą moc, nie uprawiałaby niczego innego, jak tylko to zioło.
Gdyby ludzie wiedzieli, jakie to lecznicze właściwości, nie zbieraliby niczego innego! 👌👌
Maria Treben odkryła coś niesamowitego. Roślina ta występuje w ogrodzie każdego człowieka, a wszystkie jej części mogą być spożywane i wykorzystywane w medycynie naturalnej: łącznie z korzeniami, łodygami, liśćmi, kwiatami i nasionami.
W swojej książce Zdrowie z Bożej Apteki napisała, że odkąd odkryła uzdrawiającą moc pokrzywy, regularnie spożywa tę roślinę.
Pokrzywy pojawiają się dwa razy w roku: wiosną i jesienią.
Można pić 2-3 szklanki pokrzywy dziennie: z samego rana, około pół godziny przed śniadaniem i kolejne 1-2 szklanki później w ciągu dnia. Terapeutka twierdzi, że jeśli będziesz pić herbatę małymi łykami, efekt leczniczy będzie jeszcze bardziej wyraźny.
„Po każdym takim drinku czuję się nieporównywalnie lepiej i za każdym razem mam wrażenie, że mogę osiągnąć trzy razy więcej niż zwykle” – pisze Maria Treben. Oprócz działania tonizującego i energetyzującego pokrzywa może również pomóc w zapobieganiu wielu chorobom.
„Moja rodzina i ja od lat jesteśmy wolni od narkotyków, czujemy się odporni i młodzi” – powiedziała Maria Treben. W przypadku poważniejszych chorób kurczaki pokrzywowe należy kontynuować przez kilka tygodni.
Pokrzywa ma dobroczynne działanie:
- choroba wątroby, żółci i śledziony;
- guz śledziony;
- nieżytowa choroba żołądka i dróg oddechowych;
- skurcze żołądka;
- w przypadku choroby wrzodowej żołądka lub jelit;
- choroba płuc;
- choroby krwi i układu krwiotwórczego;
- białaczka;
Zaleca się wykonywanie zabiegu pokrzywą dwa razy w roku, wiosną i jesienią. Pij herbatę z pokrzywy do smaku przez 3 tygodnie, 3 filiżanki dziennie. Pomaga zapobiegać przeziębieniom, infekcjom wirusowym i bakteryjnym, jest także skuteczny w walce z alergiami (takimi jak alergiczny nieżyt nosa, zwany także katarem siennym).
Pokrzywa skutecznie oczyszcza krew i skórę. Pomaga pozbyć się egzemy i bólów głowy. Jednocześnie zapobiega bólom stawów i reumatyzmowi. Dzięki dużej zawartości żelaza w herbacie z pokrzywy zwiększa ona poziom hemoglobiny we krwi, dlatego może być skuteczna także w przypadku zmęczenia, osłabienia i wyczerpania.
Według Marii Treben pokrzywy wystarczy gotować przez około 30 sekund, ale w żadnym wypadku nie należy gotować ich dłużej. W ten sposób roślina zachowuje swoje cenne składniki aktywne.
Comments