Niezastąpione właściwości zdrowotne, pomaga to w walce z rakiem. Zobacz dlaczego każdego dnia mrożę cytryny.

Niedawne badanie przeprowadzone w USA po raz kolejny pokazało, że cytryny należy zamrażać, gdyż w tym stanie cytrusy hamują wzrost komórek raka piersi.

Weź organiczną (bio) cytrynę, dobrze ją umyj i włóż do zamrażarki. Pozostaw na noc, a następnie wyjmij z zamrażarki i zetrzyj na tarce. W ten sposób cytryna zadziała lepiej. Jeśli nie lubisz smaku samej skórki z cytryny posyp nią np. lody lub dodaj do zupy, sałatki lub wymieszaj z płatkami zbożowymi czy owsianymi itp.

Skórka cytryny zawiera 5-10 razy więcej witamin C niż sok z cytryny. Działa przeciwbakteryjnie, przeciw infekcjom, reguluje ciśnienie krwi i jest doskonałym środkiem przeciwdepresyjnym.

Peelingi cytrynowe natomiast działają jak naturalny środek nawilżający i oczyszczający skórę. Skórka z cytryny jednocześnie pomaga w utracie wagi, zapobiega problemom związanym z jamą ustną, takim jak szkorbut, zapalenie dziąseł oraz poprawia nawet zdrowie kości. Zawiera również Q40 i limonen, czyli związki zwalczające raka i przeciwutleniacze, które eliminują toksyny i łagodzą stres.

Skórka z cytryny ma zdolność odnawiania komórek naszego organizmu poprzez wypieranie toksycznych pierwiastków, które dostają się do naszego organizmu z pożywienia oraz środowiska.

Comments

Loading...