Zrazy według przepisu mojej babci – Nie jadłaś jeszcze tak dobrych. Hit w mojej kuchni
Przepis na niesamowite zrazy
Wieprzowina zachwyca swoim niepowtarzalnym smakiem, podana nawet w najprostszej postaci. Doskonale łączy się z wieloma artykułami spożywczymi, nawet w słodkim wydaniu m.in. z pomarańczami czy wiśniami zachwycając każdego nieziemskim smakiem.
Połączenie mięsa z delikatnie słodkim smakiem wręcz rozpływa się w ustach, a aby do potrawy dodać trochę kalorii, wystarczy skomponować ją wraz z ryżem, ziemniakami bądź makaronem.
W dalszej części artykułu znajdą Państwo najlepszy przepis na przyrządzenie tego wspaniałego mięsa. Ten niezwykle prosty przepis zachwyci każdą osobę, która go skosztuje, więc nie zwlekaj i przyrządź to danie swojej rodzinie i najbliższym!
Składniki:
Do przygotowania tej potrawy będą Państwo potrzebować:
- 500g wieprzowiny
- 2-3 ogórki kiszone
- 100-130g twardego sera
- 2 łyżki soku z cytryny
- Przyprawy: sól i pieprz, według własnych preferencji
Sposób przygotowania:
Wcześniej umyte mięso pokrój w cienkie paski, następnie rozbij tłuczkiem, aby znacznie zmniejszyły swoją grubość. Po wykonaniu tej czynności każdy kawałek dopraw pieprzem i skrop sokiem z cytryny.
Przygotowane mięso przełóż do naczynia i odłóż na około 30 minut. Podczas tego czasu przekrój ogórek na cztery części oraz skrój ser na drobne paski.
Po upływie wyznaczonego czasu posól mięso. Następnie na każdy rozłożony kawałek ułóż ser oraz ogórka i zwiń całość na kształt rolki. Na koniec zabezpiecz całość przed rozwinięciem, wbijając w końce wykałaczki.
Na patelni rozgrzej olej i kolejno smaż roladki, tak aby z obu stron były zarumienione. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Gdy piekarnik uzyskała pożądaną temperaturę, przełóż roladki do naczynia żaroodpornego i piecz przez około 12 minut. Po upływie wyznaczonego czasu pozostaje już tylko delektować się ich niesamowitym smakiem.
Comments